Gunung Guntur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Guntur

Gunung Guntur dipuntingali saking kawasan pemandian Cipanas, Garut
Elevasi 2.249 m
Location
Lokasi Jawa Barat, Indonésia

Gunung Guntur inggih punika salah satunggaling gunung ing Indonésia ingkang dumunung ing wilayah Garut sisih kilèn, Jawa Kilen. Gunung Guntur mapan wonten ing koordinat 07 derajat 08'30" LS dan 107 derajat 20' BT.Dhuwuripun gunung Guntur inggih kirang langkung 2.249 meter dpl. Gunung Guntur dumunung ing Kampung Dukuh, Desa Pananjung, Kecamatan Tarogong Kaler, Kabupaten Garut, Jawa Kilen. [1]

Ing kawasan sakitering gunung wonten saperangan jinis alas, inggih punika hutan Dipterokarp Bukit, hutan Dipterokarp Atas, hutan Montane, lan Hutan Ericaceous atau hutan gunung.

Gunung Guntur utawi ingkang dipun wastani ugi gunung Gede gadhah satunggaling kawah ing lebetipun ingkang dipun sebat kawah guntur. Gunung guntur kalebet tipe gunung geni jinis strato ingkang gadhah titik koordinat .[2]

Jalur Daki[sunting | sunting sumber]

Menawi badhe dhateng Gunung Guntur saged dipun daki saking kitha Bandung tumuju dhateng kitha Garut kanthi jarak 55 km, kanthi wekdal tempuh 2 jam. Dene jalur daki dhateng kawah ipun ingkang mapan ing pucukipun gunung Guntur ingkang saged dipun daki saking kampung Citiis ing sisih kidul Gunung Guntur, kanthi wekdal daki nipun kirang langkung 3 ngantos 4 jam. Menawi badhe dhateng kampung Citiis saged dipun tuju saking kitha Garut ingkang tebihipun udakawis 3 km kanthi ngginakaken roda 4.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Dhaerang kampung papan tilaripun warga padatanipun mapan wonten ing dhuwur 600 meter ngantos 1000 meter saking sak nginggiling toya laut. Dalemipun para warga saperangan ageng mapan wonten ing sisih wetan radi kidul saha ing sisih kidul, lan saperangan alit dumunung ing sisih wetan saha lor gunung Guntur.

Papan wisata[sunting | sunting sumber]

Gunung Guntur ugi ngewrat potensi wisata ingkang ageng mliginipun sumber daya alamipun, kados ta mata air panas ing Cipanas, Taragong Garut kanthi fasilitas wonten papan kangge siram, kolam renang, saha hotel ugi pemandangan alam ingkang endah sanget, bahan galian kados watu, pasir, ingkang wonten ing kampung Citiis, Cikatel saha Rancabango.Wonten ugi air terjun saha papan kangge kemah ing nginggil kampung Citiis

sujarah[sunting | sunting sumber]

Erupsi Gunung Guntur kadadosan ing taun 1847, 1843, 1841, 1840, 1836, 1834, 1835, 1833, 1832, 1832, 1829, 1828, 1827, 1825, 1818, 1816, 1815, 1809, 1807, 1803, 1800, 1780, 1777, 1690.

Delengen Uga[sunting | sunting sumber]

Catethan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[[1]] Tentang Gunung Guntur (dipunundhuh tanggal 12 Januari 2013)
  2. ^ (id)[[2]] GUNUNG GUNTUR (dipunundhuh tanggal 12 Januari 2013)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Guntur&oldid=835059"