Gunung Gamkonora

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gunung Gamkonora
Elevasi 1,635 meter (5,364 ft)[1]
Lokasi Halmahera, Maluku Utara, Indonesia
Koordinat 1.38° N 127.53° E
Tipe Stratovolcano

Gunung Gamkonora kuwi pucuk paling dhuwur ing pulo Halmahera, Indonesia. Jeblugan gunung geni iki wis nyebabaké anané kawah kang mujur saka lor nganti tekan kidul. Jeblugan paling gedhé kadadèn taun 1673 lan disusul déning tsunami kang ngleburaké désa-désa ing saubengé.[1]

Gunung geni iki jeblug manèh ing tanggal 10 Juli 2007. Watara 8.000 jiwa dilapuraké ngungsi ninggalaké omahé kang cedhak karo gunung mau.[2]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gunung_Gamkonora&oldid=813484"