Kutha Pontianak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Pontianak
Kalimantan > Kalimantan Kulon
Lambang Kutha Pontianak.
Lokasi Kutha Pontianak ing pulo Kalimantan.
Motto:
Dina dadi -
Walikutha H. Sutarmidji, SH., M.Hum
Jembar 107,82 km²
Kecamatan 6
Pedunung
 -Kapadhetan
543.996 jiwa ([[]])
5.045 jiwa/km2
Suku bangsa Tionghoa, Melayu, Bugis, Jawa, Madura
Basa Indonesia, Tionghoa, Melayu
Agama Islam, Protestan, Katolik, Hindu, Budha
Flora
Fauna
Zona wektu WIB
Kodhe tilpun 0561

Situs web resmi: http://www.pontianakkota.go.id/

Kutha Pontianak iku sawijining kutha ing Provinsi Kalimantan Kulon, Indonésia, uga dadi ibukutha provinsi. Kutha iki uga duwe jeneng Kutha Katulistiwa

Geografis[sunting | sunting sumber]

Kutha Pontianak dumunung ana ing sisih kulon Provinsi Kalimantan Kulon. Kutha iki nduwèni jembar wewengkon 107,82 km2,[1] ing sajroning koordinat 0°2'24" LL - 0°1'37' LK utawa pas katulistiwa lan 109°16'25" - 109°23'04" BW.[2]

Wewengkon[sunting | sunting sumber]

Wates wewengkon Kutha Pontianak yaiku :

ing sisih lor karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Pontianak

Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Kutha iki nduwè 6 kecamatan, yaiku :

  1. Pontianak Kidul
  2. Pontianak Kidul-Wétan
  3. Pontianak Kulon
  4. Pontianak Kota
  5. Pontianak Lor
  6. Pontianak Wétan
  • Kecamatan sing paling ombo yaiku Kecamatan Pontianak Lor, jembaré 37,22 km2.
  • Kecamatan sing paling sempit yaiku Kecamatan Pontianak Wétan, jembaré 8,78 km2.

Pedunung[sunting | sunting sumber]

Okèhé pedunung Kutha Pontianak kanggo taun 2008 yaiku 543.996 jiwa, pedunung lanang okèhé 277.138 jiwa lang sing wédhok okèhé 266.858 jiwa.[3]

  • Kecamatan sing paling akèh pedunungé yaiku Kecamatan Pontianak Kota, cacahé 120.763 jiwa.
  • Kecamatan sing paling sithik pedunungé yaiku Kecamatan Pontianak Kidul-Wétan, cacahé 50.866 jiwa.
  • Kecamatan sing paling padhet pedunungé yaiku Kecamatan Pontianak Wétan, kapadhetané 8.498 jiwa/km2.
  • Kecamatan sing paling arang pedunungé yaiku Kecamatan Pontianak Kidul-Wétan, kapadhetané 2.369 jiwa/km2.

Refrensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Pontianak&oldid=825764"