Kabupatèn Landak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Landak
Lambang Kabupaten Landak

Lambang Kabupatèn Landak
Landak.svg

Peta lokasi Kabupatèn Landak
Koordinat :
Motto: Masyarakat Bersatu Landak Maju
Provinsi Kalimantan Kulon
Ibukutha Ngabang
Jembar 9.909,10 km²
Pedunung  
 · Cacahé 282.026 jiwa
 · Kapadhetan 13 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 10
 · Désa/kelurahan 154
Dhasar hukum UU No. 55 Tahun 1999
Tanggal 4 Oktober 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. Adrianus Asia Sidot, M.Si
Kodhe area telepon 0563
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.landakkab.go.id/

Gambar:Kantorbupatilandak.jpg
Kantor Bupati Landak

Kabupatèn Landak iku salah siji Daerah Tingkat II ing provinsi Kalimantan Kulon sing kabentuk minangka pamekaran Kabupatèn Pontianak ing taun 1999. Ibu kutha kabupatèn iki dumunung ing Ngabang. Jembar wewengkon 9.909,10 km² kanthi pedunung 282.026 jiwa. Landak kapérang dadi 10 kecamatan kanthi 174 désa lan 6 désa ing antarané klebu désa tertinggal.[1]

ing sisih lor karo: Kabupatèn Bengkayang
ing sisih kidul karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih kulon karo: Kabupatèn Pontianak
ing sisih wétan karo: Kabupatèn Sanggau


Kecamatan[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Landak&oldid=880089"