Kutha Jambi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Artikel iki ngenani Jambi minangka sawijining kutha. Deleng uga artikel Provinsi Jambi.
Kutha Jambi
Sumatra > Jambi
Lambang Kutha Jambi.
Lokasi Kutha Jambi ing pulo Sumatra.
Motto:
Dina dadi -
Walikutha Bambang Priyanto
Jembar {{{luas}}}
Kecamatan 8
Pedunung
 -Kapadhetan
460.427 jiwa (2005)
2.245 jiwa/km²
Suku bangsa Jambi, Tionghoa, Jawa
Basa Basa Dayak, Basa Banjar, Indonesia
Agama Islam, Kristen, Hindhu, Buddha
Flora {{{flora}}}
Fauna {{{fauna}}}
Zona wektu WIB
Kodhe tilpun 0741

Situs web resmi: http://www.kotajambi.go.id/

Kutha Jambi iku kutha sekaligus minangka ibukutha Provinsi Jambi. Kutha Jambi sing wiwitané disebut uga Tanah Pilih wis dadi pusat pamarintahan wiwit jaman Kerajan Melayu Jambi. Semboyan Kutha Jambi yakuwi Tanah Pilih Pesako Betuah. Kutha Jambi diwelah dadi rong dhaérah déning Kali Batanghari. Rong dhaérah iki bisa ditekani kanthi migunakaké prahu motor utawa liwat kreteg Aur Duri.

Kutha Jambi kapérang dadi 8 kecamatan:

Transportasi sing ana ing Kutha Jambi lan saubengé :

Delengen uga[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutha_Jambi&oldid=815350"