Kabupatèn Nunukan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Nunukan
Lambang Kabupaten Nunukan

Lambang Kabupatèn Nunukan
Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Nunukan.svg

Peta lokasi Kabupatèn Nunukan
Koordinat : 3°30'00" - 4°24'55" LU
115°22'30" - 118°44'54" BT.
Motto: Penekindi Debaya
Basa Tidung:
Membangun Daerah
Provinsi Kalimantan Lor
Ibukutha Nunukan
Jembar 14.493 km²
Pedunung  
 · Cacahé 109.527 (2004)
 · Kapadhetan 7,68 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 7
 · Désa/kelurahan 218
Dhasar hukum UU No. 47 Tahun 1999
Tanggal 4 Oktober 1999
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati H. Abdul Hafid Ahmad
Kodhe area telepon 0556
APBD
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.nunukankab.go.id/

Gambar:Kantorbupatinunukan.jpg
Kantor Bupati Nunukan

Kabupatèn Nunukan iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Ibu kutha kabupatèn iki dumunung ing kutha Nunukan. Kabupatèn iki jembaré 14.493 km² kanthi pedunung cacahé 109.527 jiwa (2004). Motto Kabupatèn Nunukan yakuwi "Penekindidebaya" sing tegesé "Mbangun Dhaérah" sing asalsaka basa suku Tidung. Nunukan uga minangka jeneng sawijining kecamatan ing Kabupatèn Nunukan, Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Pelabuhan Nunukan minangka pelabuhan lintas tumuju kutha Tawau, Malaysia. Pedunung kutha Nunukan sing lunga menyang Tawau perlu nduwèni dhokumèn PLB (Pas Lintas Batas). Saben dina rata-rata watara 8 unit kapal cepet kanthi kapasitas kurang luwih 100 penumpang wira-wiri antara Nunukan - Tawau Malaysia.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Kabupatèn Nunukan minangka wilayah pemekaran saka Kabupatèn Bulungan, sing kabentuk miturut pertimbangan jembar wilayah, paningkatan pembangunan, lan peningkatan pelayanan marang masarakat. Pamekaran Kabupatèn Bulungan iki dipelopori déning RA Besing sing wektu kuwi njabat Bupati Bulungan.

Ing taun 1999, pamaréntah pusat ngayahi otonomi dhaérah didhasari Undhang-Undhang Nomer 22 taun 1999 ngenani Pamaréntahan Dhaérah. Kanthi dhasar iki dianakaké pamekaran Kabupatèn Bulungan dadi 2 kabupatèn anyar yaiku Kabupatèn Nunukan lan Kabupatèn Malinau.

Pamekaran Kabupatèn iki sacara hukum diatur jroning UU Nomer 47 Taun 1999 ngenani Pambentukan Kabupatèn Nunukan, Kabupatèn Malinau, Kabupatèn Kutai Wétan, Kabupatèn Kutai Kulon, lan Kutha Bontang ing tanggal 4 Oktober 1999. Lan nganggo dhasar UU Nomor 47 taun 1999 kasebut Nunukan Resmi dadi Kabupatèn, kanthi dibantu 5 wilayah administratif yakuwi Kecamatan Lumbis, Sembakung, Nunukan, Sebatik lan Krayan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Nunukan&oldid=887677"