Kabupatèn Berau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Berau
Lambang Kabupaten Berau

Lambang Kabupatèn Berau
Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Berau.svg

Peta lokasi Kabupatèn Berau
Koordinat :
Motto: Sanggam
artiné : Sehat, Anggun, Gairah, Aman, lan Manusiawi
Provinsi Kalimantan Wétan
Ibukutha Tanjung Redeb
Jembar 32.700 km²
Pedunung  
 · Cacahé 75.422 jiwa
 · Kapadhetan 2,3 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 11
 · Désa/kelurahan
Dhasar hukum
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. H. Makmur HAPK
Kodhe area telepon 0554
APBD
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: www.berau.go.id

Kabupatèn Berau iku salah siji kabupatèn ing provinsi Kalimantan Wétan. Ibu kutha kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Redeb, Berau. Kabupatèn iki jembaré 32.700 km² kanthi pedunung watara 75.000 jiwa.

Objek wisata sing ana ing Kabupatèn Berau antara liya:

  1. Taman Laut Pulo Derawan
  2. Taman Buru Batu Putih ing Kecamatan Talisayan
  3. Bekas Istana Gunung Tabur
  4. Keraton Sambaliung
  5. Makam Raja-Raja Gunung Tabur ing pinggir Kali Berau lan Kali Kelay

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Berau&oldid=815396"