Kabupatèn Bulungan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Bulungan
Lambang Kabupaten Bulungan

Lambang Kabupatèn Bulungan
Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Bulungan.svg

Peta lokasi Kabupatèn Bulungan
Koordinat : 2°06'05" - 3°45'10" LU
116°20'45" - 118°00'00" BT
Motto: Merudung Pebatun de Benuanta
Basa Bulungan: silih bahu-membahu antara lapisan masarakat kanggo nggawa Kabupatèn Bulungan menyang kahanan sing luwih apik
Provinsi Kalimantan Wétan
Ibukutha Tanjung Selor
Jembar 18.010,50 km²
Pedunung  
 · Cacahé 98.310 jiwa (2004)
 · Kapadhetan 5,46 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 13
 · Désa/kelurahan 79 / 6
Dhasar hukum UU No. 27 Tahun 1959
Tanggal 12 Oktober 1960
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Drs. Budiman Arifin
Kodhe area telepon 0552
APBD
DAU {{{dau}}}
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.bulungan.go.id/

Air terjun Idaman, salah siji objèk wisata favorit ing Bulungan sing bisa ditempuh watara 45 menit saka kutha Tanjung Selor.

Kabupatèn Bulungan (biyèn: Kabupatèn Bulongan) iku salah siji Kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Ibu kutha Kabupatèn iki dumunung ing Tanjung Selor.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Jeneng Bulungan asal saka sawijining Kasultanan sing tau ana ing dhaérah kasebut yaiku Kasultanan Bulungan sing manggon ing Tanjung Palas. Wiwit taun 1999, Kabupatèn iki wis dimekaraké dadi telu Kabupatèn lan siji kutha yaiku Kabupatèn Bulungan, Kabupatèn Malinau, Kabupatèn Nunukan lan Kutha Tarakan.

Rujukan[sunting | sunting sumber]