Kabupatèn Malinau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Malinau
Lambang Kabupaten Malinau

Lambang Kabupatèn Malinau
Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Malinau.svg

Peta lokasi Kabupatèn Malinau
Koordinat : 114°35'22 – 116°50'55 BT dan 1°21'36 – 4°10'55 LU
Motto: Intimung
tegesé : Indah, Tertib, Makmur lan Unggul
Provinsi Kalimantan Lor
Ibukutha Kota Malinau
Jembar 42.620,70 km²
Pedunung  
 · Cacahé 62.423 jiwa (2010)
 · Kapadhetan 1,31 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 12
 · Désa/kelurahan 106
Dhasar hukum UU No. 47 Tahun 1999
Tanggal
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati Dr. Drs. Marthin Billa, MM
Kodhe area telepon 0553
APBD {{{apbd}}}
DAU
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.malinaukab.go.id/

Kabupatèn Malinau iku salah siji kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Lor, Indonésia. Ibu kutha kabupatèn iki dumunung ing Kutha Malinau. Kabupatèn Malinau uga sering disebut Bumi Intimung. Ing kabupatèn iki ana Taman Nasional Kayan Mentarang sing jembaré 1.360.050,00 ha.

Suku bangsa[sunting | sunting sumber]

Ana lima suku ing Malinau, yaiku:

  1. Suku Tidung
  2. Suku Kenyah
  3. Suku Burusu
  4. Lun Bawang/Lun Dayeh
  5. Suku Tagal

Gunung-gunung ing Kabupatèn Malinau[sunting | sunting sumber]

Ing kabupatèn iki ana sawetara gunung gedhé sing kagabung jroning rangkéan pagunungan Iban, yaiku:

  1. Gunung Makita (2053 meter)
  2. Gunung Latuk (1850 meter)
  3. Gunung Batutikung (1804 meter)
  4. Gunung Legatemu (1801 meter)
  5. Gunung Kelambit (1775 meter)
  6. Gunung Kalung (1724 meter)
  7. Gunung Bekayan (1599 meter)
  8. Gunung Batutiban (1565 meter)

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kabupatèn_Malinau&oldid=887675"