Kabupatèn Penajam Paser Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kabupatèn Penajam Paser Lor
Lambang Kabupaten Penajam Paser Utara

Lambang Kabupatèn Penajam Paser Lor
Lokasi Kalimantan Timur Kabupaten Penajam Paser Utara.svg

Peta lokasi Kabupatèn Penajam Paser Lor
Koordinat : 00°54'43,78" - 01°30'00" LU dan 116°27'40,54" - 116°49'21,08" BT.
Motto: "Gerbang Sepadu"
Provinsi Kalimantan Wétan
Ibukutha Penajam
Jembar 3.333,06 km²
Pedunung  
 · Cacahé 142.693 jiwa (2010)
 · Kapadhetan 42 jiwa/km²
Pamérangan administratif  
 · Kecamatan 4
 · Désa/kelurahan 23 / 24[1]
Dhasar hukum UU RI Nomor 7 Tahun 2002
Tanggal 10 April 2002
Dina dadi {{{hari jadi}}}
Bupati H. Andi Harahap
Kodhe area telepon 0542 dan 0543
APBD {{{apbd}}}
DAU Rp. 31,97 juta
Suku bangsa {{{suku bangsa}}}
Basa {{{bahasa}}}
Agama {{{agama}}}
Flora resmi {{{flora}}}
Fauna resmi {{{fauna}}}
Zona wektu {{{zona waktu}}}
Bandhar udhara {{{bandar udhara}}}

Situs web resmi: http://www.penajamkab.go.id/

Kabupatèn Penajam Paser Lor utawa Penajam Paser Utara, iku sawijining kabupatèn ing Provinsi Kalimantan Wétan, Indonésia. Ibukuthané yaiku Penajam. Kabupatèn iki wewatesan karo Kabupatèn Kutai Kartanegara ing sisih lor, sisih wétan karo Selat Makassar lan Kutha Balikpapan, sisih kidul karo Kabupatèn Pasir lan sisih kulon karo Kabupatèn Kutai Kulon. Penajam minangka kabupatèn paling anom ing provinsi Kalimantan Wétan lan minangka pamekaran saka Kabupatèn Pasir.

Referensi[sunting | sunting sumber]