IUCN Red List

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

IUCN Red List of Threatened Species utawa dicekak IUCN Red List iku dhaptar sing mbahas status konsèrvasi manéka jinis makhluk urip kaya kéwan lan tetanduran sing diwetokaké déning IUCN (International Union for the Conservation of Nature and Natural Resources, Serikat Antarbangsa tumrap Konsèrvasi Alam). Dhaptar iki diwetokaké sepisanan ing taun 1948 lan minangka paugeran paling mrebawani ngenani status kaanekaragaman hayati.

IUCN Red List netepaké kritéria kanggo évaluasi status kalangkaan sawiji spesies. Kritéria iki rélevan tumrap kabèh spesies ing saindhenging donya. Angkahé kanggo ngélikaké wigatiné masalah konsèrvasi marang publik lan sing gawé kawicaksanan kanggo nulung komunitas internasional jroning ndandani status kelangkaan spesies. Spesies diklasifikasi jroning sangang klompok, diatur miturut kritéria-kritéria kayata gunggung populasi, panyebaran geografi lan risiko kapunahan, ing ngisor iki.

Status konsèrvasi kasebut ing dhuwur, kajaba Not Evaluated (NE), dianggo ing Wikipedia.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

  • IUCN, International Union for Conservation of Nature / The World Conservation Union
  • ISSG, The Invasive Species Specialist Group
  • SSC, Species Survival Commission

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=IUCN_Red_List&oldid=832207"