Spesies cures ing alam bébas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Spesies cures ing alam bébas (bas Indonesia: Punah ing alam liar (IUCN: EW; Extinct in the Wild) iku status konsèrvasi sing dipatrapaké marang spesies sing mung diweruhi ana ing papan penangkaran utawa sajabaning habitat alami é.

Conto spesies sing cures ing alam bébas antara liya:

Spesies sing cures ing alam bébas sawisé gunggungé nyukupi jroning panangkaran perlu reintroduksi. Reintroduksi ya iku prosès palepasan spesies menyang alam bébas, saka panangkaran utawa relokasi menyang aréa spesies kasebut.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Status konsèrvasi
Basa Indonésia Basa Jawa
Extinct Punah Cures/Sirna
Extinct in the wild Punah di alam liar Sirna ing alam bébas
Critically endangered Kritis Kritis
Endangered Terancam Jroning bebaya
Vulnerable Rentan Mutawatiri
Threatened Durung ana Bebaya cures
Conservation Dependent Tergantung konservasi Gumantung konsèrvasi
Near Threatened Hampir terancam Kurang aman
Least Concern Berisiko rendah Aman