Spesies kritis

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kritis (basa Inggris:critically endangered), iku status konsèrvasi sing dipatrapaké marang sawenèh spesies sing nduwèni risiko dhuwur bakal dadi cures ing alam utawa bakal cures jroning wektu sing ora suwé manèh.

IUCN wis dadi lembaga sing sacara resmi lan objèktif nglasifikasèkaké status konsèrvasi sawijining spesies. Jroning dhaptar sing diduwèni IUCN, saora-orané ana 3246 spesies (1665 fauna, 1575 flora, lan 6 spesies jamur, liken, lan alga) sing duwé status kritis.

Yèn sawijining spesies nyandhang status kritis, maknané cacahé wis kurang banget ing habitat alami né, ana 80% jroning telung generasi. IUCN ora sembrono nyimpulaké sawenèh spesies bener-bener cures, sadurungé nglebokaké menyang status kritis nganti data sing maton ngenani anané spesies kasebut wis ana. Kategori paling anyar wis diusulaké déning BirdLife International, ya iku "Kamungkinan Cures" kanggo mènèhi kategori status spesies kasebut.

Conto spesies sing kritis antara liya:

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Spesies_kritis&oldid=832205"