Spesies jroning bebaya cures

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Macan Sumatra, status konsèrvasi: kritis

Spesies jroning bebaya (basa Indonesia: Spesies terancam iku populasi makhluk urip (spesies utawa subspesies kapisah déning évolusi) sing ana jroning risiko kapunahan amarga cacahé mung sethithik, utawa bisa cures akibat owah-owahan kondhisi alam utawa kéwan pamangsa. Spesies sing kalebu jroning dhaptar spesies jroning bebaya malah kerep digolèki kolèktor gelap. [1] Dampak seperti ini bisa dikurangi dengan melakukan penangkaran spesies terancam. Seperti di Republik Rakyat Cina, penangkaran penyu berhasil mengurangi perburuan gelap terhadap spesies terancam. [2]

Rujukan kaki[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Courchamp, Franck; Elena Angulo, Philippe Rivalan, Richard J. Hall, Laetitia Signoret, Leigh Bull, Yves Meinard. "Rarity Value and Species Extinction: The Anthropogenic Allee Effect". PLoS Biology. http://biology.plosjournals.org/perlserv/?request=get-document&doi=10.1371%2Fjournal.pbio.0040415. Retrieved 19 Desember.
  2. ^ Dharmananda, Subhuti. "Endangered Species issues affecting turtles and tortoises used in chinese medicine.". Institute for Traditional Medicine, Portland, Oregon. http://biology.plosjournals.org/perlserv/?request=get-document&doi=10.1371%2Fjournal.pbio.0040415. Retrieved 19 Desember.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]