Jamur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manéka jinis jamur
Jamur Panellus Stipticus

Jamur nduwé sapérangan teges:

  1. Jamur iku awak woh sing katon sanjabaning médhia tuwuh saka saklompok fungi (Basidiomycota) sing wanguné kaya payung: kapérang saka bagéyan sing jejeg ("batang") lan bagéyan sing ndhatar utawa mbunder. Sacara tèknis biologis, awak woh iki disebut basidium. Sapérangan jamur aman dipangan menungsa malah sapérangan dianggep nduwèni kasiat obat, lan sapérangan liyané ngandhut racun. Conto jamur sing bisa dipangan: jamur merang (Volvariela volvacea), jamur tiram (Pleurotus), jamur kuping (Auricularia polytricha), jamur kancing utawa champignon (Agaricus campestris), lan jamur shiitake (Lentinus edulis).
  2. Jamur iku kabèh bagéyan saka fungiFungi: awak woh, lan bagéyan jaring-jaring sangisoré lemah utawa médhia mycelia sing kasusun saka berkas-berkas hifa.
  3. Jamur iku sebutan liya kanggo kapang. Teges iki upamané bisa digatèkaké saka ukara "Rotiné wis jamuren" sing maksudé yaiku rotiné wis dithukuli kapang.

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:



Disambig.svg
Puniki kaca disambiguasi — satunggiling pitulung navigasi kanggé ngeteraken panjenengan marang artikel ingkang leres, antawisipun pinten artikel ingkang gadhah judul ingkang sami anging mbahas topik ingkang bènten. Menawi dhateng ing kaca puniki saking artikel sanèsipun, yogyanipun panjenengan ndandosi pranalanipun supados saged langsung manuju artikel ingkang leres.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jamur&oldid=867352"