Puter

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Puter
Status konsèrvasi
Ingon-ingon
Klasifikasi èlmiah (disputed)
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Aves
ordo: Columbiformes
kulawarga: Columbidae
Genus: Streptopelia
Species: S. risoria
Jeneng binomial
Streptopelia risoria
(Linnaeus, 1758)
endog manuk puter Streptopelia risoria- ing Muséum de Toulouse

Manuk Puter utawa The Ringneck Dove (manuk dara kalungan), Ring Dove (manuk dara ali-ali), lan Barbary Dove, Streptopelia risoria, yaiku manuk omahan saka kulawarga manuk dara (Columbidae). Manuk puter wis dadi ingon ingoné manungsa watara 2000-3000 taun amarga lulut (ora giras), gampang rumatané, lan uripé dawa (nganti 12 taun).

Pérangané[sunting | sunting sumber]

Manuk Puter duwèni ukuran kira-kira sak kepelan tangan, dawané udakara 30cm (endhas tekan buntut), wuluné soklat enom ing kiwa-tengen endhas lan telih, lan malih dadi abu-abu ing arah buntut lan uga kang paling khas nduwèni kalung werna ireng ing gulu.

Papan uripé[sunting | sunting sumber]

Ing alam, puter umumé tinemu ing sawah lan tegalan kayadéné deruk.

Pakané[sunting | sunting sumber]

Kayadéné umumé manuk dara, manuk iki pakané kayadéné jagung, pari, otek/jewawut, canthel lan kacang-kacangan.

Pigunané[sunting | sunting sumber]

Amarga sipaté kang luliut lan ora giras sarta gampang diingu, manuk puter digunakaké peternak kutut kanggo ngengkremi lan momong piyik kutut.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Puter&oldid=869119"