Daging

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Daging sing didol ing sawijining supermarket ing Roma.

Daging iku bagéan saka kéwan (sebagéan gedhé jaringan otot) minangka panganan, kadhang-kadhang ora klebu iwak, panganan segara, lan unggas. Wiwitané, tembung daging dimaksudaké minangka "panganan" waé.

Industri daging ing Indonesia[sunting | sunting sumber]

produksi daging mamalia[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor angka produksi daging saben taun ing Indonesia

  1. taun 2003 = 369.700 ton
  2. taun 2004 = 445.600 ton
  3. taun 2005 = 358.700 ton
  4. taun 2006 = 395.800 ton
  5. taun 2007 = 418.300 ton
  6. taun 2009 = 399.000 ton [1]
  7. tahun 2010 = 410.00 ton (perkiraan)[2]
  8. tahun 2014 = 590.000 ton (target)[3]

sumber : dirjen peternakan (2007)[4]

Daerah sing didadèkaké fokus paningkatan produksi daging sapi yakuwi Aceh, Sumut, Sumsel, Jambi, Riau, Lampung, Sumbar, Jabar, Jateng, Jatim, Yogyakarta, Bali, Kalsel, Sulsel, Sulbar, Sulteng, Sultra, Gorontalo, NTB lan NTT.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Daging&oldid=825128"