Otot

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Gambar ngisor ndhuwur otot lurik sing nèmpèl ing rangka

Otot iku sawijining jaringan konektif ing awak sing tugas utamané kontraksi. Kontraksi otot dipigunakaké kanggo mindhah bagéan-bagéan awak & substansi jroning awak.

Jinis-jinis otot[sunting | sunting sumber]

Otot jantung[sunting | sunting sumber]

Otot sing ditemokaké jroning jantung iki nyambut gawé sacara terus-menerus tanpa mandheg. Pergerakané ora kena pengaruh saka sinyal saraf pusat, nanging luwih amarga pengaruh hormon.

Otot lurik[sunting | sunting sumber]

Nduwèni desain sing efektif kanggo pergerakan sing spontan lan mbutuhaké tenaga gedhé. Pergerakané diatur déning sinyal saka sèl saraf motorik. Otot iki nèmpèl ing rangka lan dipigunakaké kanggo pergerakan

Otot polos[sunting | sunting sumber]

Otot sing ditemokaké jroning intestinum lan pambuluh getih nyambut gawé kanthi pengaturan saka sistem saraf ngisor sadhar.

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Otot&oldid=822729"