Pérangan daging sapi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Potongan daging sapi sistem Amérika Sarékat

Daging sapi (Basa Inggris: beef) iku jaringan otot sapi sing biasa lan umum dipigunakaké kanggo kaperluan konsumsi panganan. Ing saben daerah, panggunaan daging iki béda-béda gumantung cara pangolahané. Contoné has njaba, daging iga lan T-Bone umum dimasak ing Eropah lan ing Amérika Sarékat minangka bahan panganan steak saéngga pérangan daging sapi ini akèh banget didol. Ananging kaya ing Indonésia lan ing sawetara negara Asia liyané daging akèh dimasak nganggo bumbu lan santen kaya sup konro lan rendang.

Saliyané kuwi ana sawetara pérangan daging sapi kaya ilat, ati, irung, jeroan lan buntut mung dimasak ing sawetara negara minangka bahan panganan.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pérangan daging sapi ing Wikimedia Commons.

Cithakan:Pérangan daging sapi