Kethèk

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kethèk
(Macaca fascicularis)
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Chordata
kelas: Mammalia
ordo: Primata
Suborder: Haplorrhini
Infraorder: Simiiformes
bagéyan njero
Familia

Cebidae
Aotidae
Pitheciidae
Atelidae
Cercopithecidae

Approximate worldwide distribution of monkeys.


Kethèk utawa bedhes ing basa Jawa Wétanan, utawa bojog ing basa Osing (lan basa Bali) iku kalebu cacahing primata, nanging béda karo bangsaning orangutan, wau-wau lan bekantan sing ora nduwé buntut. Kethèk nduwé buntut sing dawané bisa pada karo awaké.

Kethek piturut tlatahé dibagi dadi 2 cacah, yaiku :

Kethèk dunia lawas biasané nduwé awak gedhé, yen dunia anyar awake biasane cilik.

Dasanama[sunting | sunting sumber]

Kethèk uga diarani bedhes, bojog, wré, wanara.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kethèk&oldid=876552"