Jangkrik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Jangkrik
The common black cricket, Gryllus assimilis
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Orthoptera
Suborder: Ensifera
Superkulawarga: Grylloidea
kulawarga: Gryllidae
Bolívar, 1878
Subfamili

Pirsani Seksi Taksonomi

Jangkrik iku kéwan sing kalebu kulawarga Gryllidae, yaiku jinis srangga sing isih kerabat karo walang, duwé awak rata lan sungut dawa. Jangkrik iku omnivora, ditepungi mawa swarané sing mung diasilaké déning jangkrik lanang. Swara iki digunakaké kanggo narik jangkrik wadon lan nulak jangkrik lanang liyané. Suwara jangkrik iki saya seru kanthi munggahé suhu ing papan saubengé. Ana watara 900 spesies jangkrik.

Jangkrik wis diingu manungsa kawit biyèn, lan ing Asia dianggep minangka panggawa kabegjan. Ing Caraguatatuba, Brazil, jangkrik ireng ing jeron ruangan dipercaya minangka tenger tekané penyakit, jangkrik ijo tengering pangarep-arep, lan jangkrik klawu tetenger dhuwit. Jroning komèdi, suwara jangkrik biasané dipigunakaké kanggo nengeri lawakan sing ora lucu lan ora gawé wong ngguyu.

Jangkrik jeliteng

Jinising[sunting | sunting sumber]

  • Jaliteng yaiku jangkrik kang kanthi werna ireng
  • Jerabang yaiku jangkrik kang wernané abang
  • Jelanda yaiku jangkrik kang werna awaké abang kabèh
  • Bedah Galeng yaiku kang ana ing galengan lan wujud awaké luwih gedhé
  • Bambang Pring yaiku jangkrik kang urip sakngisoré wit pring
  • Gangsir

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Jangkrik ing Wikimedia Commons.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jangkrik&oldid=822461"