Undur-undur

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Undur-undur
Klasifikasi èlmiah
krajan: Animalia
filum: Arthropoda
kelas: Insecta
ordo: Neuroptera
Superkulawarga: Myrmeleontoidea
kulawarga: Myrmeleontidae

Undur-undur yaiku sebutan kanggo klompok srangga saka familia Myrmeleontidae. [1] Ing donya iki dikira-kira ana kurang luwih 2.000 spesies undur-undur. [1] Undur-undur nyebar ana ing sakabehing donya, utamane ing tlatah kang hawane anget dan akeh pasiré. [1] Kewan iki diarani undur-undur amarga mlakune mundur nalika gawé gowakan sarang jebakan ing jero lemah. [1] Ing Jawa Barat, kewan iki diarani antlion (semut singa). [1] Diarani semut singa amarga kewan iki seneng ngajak semut kanthi ganas yaiku kanthi gawé jebakan ing jero lemah mula diarani minangka singane para semut.[1] Undur-undur nduwèni dat sulfonylurea. [2] Kerjane dat sulfonylurea kang ana ing undur-undur yaiku nglancarake kerjane pankreas nalika ngasilake insulin.[2] Undur-undur bisa ngobati penyakit diabetes.[3] Undur-undur uga bisa ngobati kencing manis lan sesek napas. [4] Undur-undur ngalami metamorfosis sampurna saka endog, larva, entung, lan dewasa.[5] Keampuhan kewan sing kalebu kategori serangga iki bisa nambani penakit sing uwis dipercaya saka jaman biyen, undur-undur iki dipercaya bisa nambani remaik, rasa penat ning awak, lan uga ngobati penyakit stroke sing angel tambanane.[3]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f (id) www.strov.co.cc (diakses tanggal 1 Mei 2011)
  2. ^ a b (id) kaskusnews.us (diakses tanggal 5 Mei 2011)
  3. ^ a b (id) www.detiknews.com (diakses tanggal 5 Mei 2011)
  4. ^ (id) www.indosiar.com (diakses tanggal 5 Mei 2011)
  5. ^ (id) www.scribd.com (diakses tanggal 5 Mei 2011)
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Undur-undur&oldid=830046"