Paus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Paus ingkang ngasta sapunika inggih Benediktus XVI (asma timur Joseph Alois Ratzinger), ingkang kapilih nalika yuswa 78 warsa ing tanggal 19 April 2005.

Paus (saking basa Latin: papa, bapak; saking basa Yunani: pappas / πάππας, bapak) punika pamimpin saking Gréja Kristen, utaminipun Gréja Katulik Roma utawi Katulik Ortodoks. Panjenenganipun punika uskup kitha Roma. Jawatan Paus punika nglajengaken jawatan Santo Petrus.

Paus punika dipunpilih ing satunggiling konklaf utawi pamilihan Paus.

Pemimpin agami ing gereja khatulik lan kepala negarane kuta vatikan komunitas beriman Iseng ngkui Suksesi Apostolik nganggep Uskup Roma dadi peneruse St.petrus

uskup sing lawas seng ngawe tahta Keuskupan Roma digelar Wakil petrus menene paus dikehi gelar seng luwih mulio yaiku Wakil kristus gelar iki di gawe pertama kali iku dig awe Sinode Romawi ing tahun 495 gawe nyebut Sri paus Gelasius I . Tekan sumber sumber iseng ana Marselinus (wafat304) iku Uskup Roma pertama senggawe gelar Paus , ing abad 11 skak marine Skisma Timur-Barat VII nyatakno istilah “Paus” di khusoson gawe Uskup Roma . Seng njabat Paus saiki ( seng ke 265 ) yaiku Paus Benediktus XVI, seng kepilih tanggal 19 April 2005 ing konklav kepausan ngantikno paus Yohanes Paulus II seng wafat ing tanggal 2 april 2005



Mangga ugi mriksani[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Paus&oldid=803905"