Samudra Donya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta animasi Samudra donya
Limang samudra ing donya

Samudra Donya, utawa samudra global kuwi sistem samudra ing donya kang kagandhèng dadi siji arupa lapisan hidrosfir bumi.

Manunggaling samudra ing donya, kanthi sesambungan sacara bébas (relatif) ing antarané, kuwi wigati banget tumrap oséanografi.[1] Bisané, tlatah iki dipérang dadi sawetara samudra sing dipisahaké déning bawana lan wujud oséanografis liyané: pamérangan iki yakuwi Samudra Atlantik, Samudra Arktik (kadhangkala dianggep segara ing Samudra Atlantik), Samudra Hindia, Samudra Pasifik, lan Samudra Kidul (kadhangkala dianggep mung bagéyan kidul saka Samudra Atlantik, Hindia, lan Pasifik). Sabanjuré, tlatah iki dipérang dadi segara-segara sing luwih cilik.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Spilhaus, Athelstan F. 1942 (Jul.). "Maps of the whole world ocean." Geographical Review (American Geographical Society). Vol. 32 (3): pp. 431-5.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samudra_Donya&oldid=814678"