Asia Wétan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Asia Wétan iku salah siji sub-wilayah Asia.Jembaré watara 6.640.000 km², utawa 15 persen saka bawana kasebut.

Negara-negara sing dumunung ing Asia Wétan:

Negara-negara ing ngisor iki uga kadhangkala dianggep minangka bagéan saka Asia Wétan gumantung marang cara deleng pulitik:

Luwih saka 1.500 yuta jiwa, utawa watara 40 persen pedunung Asia lan saprapat pedunung donya manggon ing Asia Wétan. Wilayah iki minangka salah siji wilayah paling padhet ing donya. Kapadhetan pedunung Asia Wétan, 230 per km², padha karo kaping limané rata-rata donya.

Sajarah Asia Wétan, lan uga sawetara bagéan saka Asia Kidul Wétan, akèh dipengaruhi déningCina. Umpamané, kabèh negara-negara Asia Wétan migunakaké aksara Cina ing sawetara wektu jroning sajarahé. Dhaérah Cina, Jepang, lan Koréa nduwèni sistem tulisan sing gegandhèngan, lan bebarengan disebut CJK utawa CJKV kajaba Vietnam.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia_Wétan&oldid=838691"