Éropah Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Éropah Kidul utawa kadhangkala diarani Éropah Mediterania kuwi sawijining pérangan tlatah ing bawana Éropah. Ora ana wedharan kang bisa njlèntrèhaké istilah kasebut gumantung faktor geografi, budaya, basa utawa sajarah sing ana ing tlatah kasebut. Wis disetujoni yèn Spanyol, Portugal, Italia lan Yunani, luwih umum negara-negara Mediterania ing bawana Eropah, kuwi bagéan saka Éropah Kidul. Prancis Kidul lan Turki Kulon uga dilebokaké jroning tlatah iki.

Sacara geografi, Éropah Kidul minangka setengah saka dharatan Éropah. Tegesé relatif, tanpa wates sing ditetepaké. Pagunungan Alpen lan Massif Tengah minangka tapel wates fisik antara Italia lan Prancis lan Eropah sakabèhané.

Makna sacara geopulitik Perserikatan Bangsa-Bangsa[sunting | sunting sumber]

Negara-negara Eropah Kidul miturut panglompokan PBB.

Organisasi Perserikatan Bangsa-Bangsa nglompokaké negara-negara jroning klompok wilayah. 'Éropah Kidul, kaya sing dinyatakaké déning Perserikatan Bangsa-Bangsa (sub-wilayah miturut PBB), nyakup negara lan teritori:

Peta ini menampilkan wilayah Eropa dalam iklim Mediterania.

Daftar negara[sunting | sunting sumber]

Senadyan ora ana makna sing tetep, teritori ing ngisor kerep dianggep dumunung ing Éropah Kidul:

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éropah_Kidul&oldid=814649"