Républik Makedonia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Република Македонија
Republika Makedonija
Republic of Macedonia
Flag of the Republic of Macedonia Coat of arms of the Republic of Macedonia
AnthemДенес над Македонија  (Basa Makedonia)
"Today over Macedonia"

Location of the Republic of Macedonia
Largest city Skopje
Demonym Macedonian
Government Parleamenter republic
 -  Presidhen Branko Crvenkovski
 -  Perdhana Mentri Nikola Gruevski
Kamardikan saka Yugoslavia 
 -  Deklarasi 8 September 1991 
Area
 -  Total 25.333 km² (148th)
9.779 sq mi 
 -  Water (%) 1.9
Population
 -  2006 estimate 2,038,514 [1] (143rd)
 -  2002 census 2,022,547 
 -  Density 79/km² (111th)
205/sq mi
GDP (PPP) 2006 estimate
 -  Total $16.94 milyar (121st)
 -  Per capita $7,645 (80th)
HDI (2004) Decrease 0.796 (medium) (66th)
Currency Denar Makedonia (MKD)
Time zone CET (UTC+1)
 -  Summer (DST) CEST (UTC+2)
Internet TLD .mk
Calling code +389

Republik Makedonia (Република Македонија, Republika Makedonija[1]) Swara rungokna, kuwi sawijining negara kang ora nduwèni pantai (landlocked) kang dumunung ana ing Semenanjung Balkan ing wetan-kidul Eropah. Nagara Macedonia wewatesan karo Serbia ing sisih lor, Albania ing sisih kulon, Yunani ing sisih kidul, lan Bulgaria ing sisih wétan. Ibukutha Republik Makedonia yakuwi Skopje, kanthi 500,000 pedunung, lan ana sawetara kutha kang gedhé antara liya Bitola, Kumanovo, Prilep, Tetovo, Ohrid, Veles, Štip, Kočani, Gostivar lan Strumica. Ana luwih saka 50 tlaga alam lan gawéan lan nembelas gunung sing dhuwuré luwih saka 2,000 meter (6,550 {{#if:}} ) sadhuwuré lumahing segara.

Negara Republik Makedonia minangka anggota PBB, Dhéwan Eropah, La Francophonie, World Trade Organization (WTO), lan Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE). Wiwit Desember 2005 uga dadi calon anggota Uni Eropah lan wis ndhaftar dadi anggota NATO.

Cathetan[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Britannica, Macedonia, Retrieved on 2007-06-18.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]