Asia Kidul-kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta sing nuduhaké Asia Kidul-kulon - Istilah "Wétan Tengah" luwih sering dipigunakaké kanggo Asia Kidul-kulon lan sawetara negara ing Afrika Lor

Asia Kidul-kulon, utawa Asia Kulon, kuwi wilayah bagéyan kidul-kulon bawana Asia. Istilah "Asia Kulon" luwih kerep dipigunakaké jroning tulisan ngenani arkéologi lan mangsa prasajarah kawasan iku.

Para ahli geografi terusik kanthi anané ambiguitas istilah "Wétan Tengah" sing luwih populer tinimbang "Asia Kidul-kulon". Negara kayadéné India luwih seneng migunakaké istilah "Asia Kulon", mbokmanawa amarga istilah "Wétan Tengah" luwih ka Eropahan (Eurocentrism). Nanging ana kalangan sing nganggep Wétan Tengah perlu nyakup negara-negara ing Afrika Lor utawa paling ora negara Mesir waé.

Sawetara negara lan wilayah sing klebu Asia Kidul-kulon yakuwi:

Anatolia, Arabia, Levant, lan Mesopotamia kuwi bagéyan saka wilayah Asia Kidul-kulon.

Kanggo panjelasan ngenani sajarah negara-negara ing Asia Kidul-kulon, pirsani Sajarah Wétan Tengah


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia_Kidul-kulon&oldid=820595"