Kaukasus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kaukasus

Kaukasus utawa Kaukasia kuwi sawijining tlatah ing Eropah Wétan lan Asia Kulon ig antarané Segara Ireng lan Segara Kaspia sing klebu Pagunungan Kaukasus lan dhaérah-dhaérah cendhèk liyané. Kaukasus kadhangkala dianggep minangka bagéyan saka Asia Tengah.

Puncak paling dhuwur ing tlatah Kaukasus yakuwi Elbrus (5.642m), sing uga dianggep minangka gunung paling dhuwur ing Eropah.

Negara-negara mardika sing klebu tlatah Kaukasus yakuwi Rusia (Distrik Kaukasus Lor), Georgia, Armenia lan Azerbaijan. Wilayah gedhé non-independen ing Kaukasus antara liya Ossetia, Chechnya, Ingushetia lan Dagestan. Kaukasus kuwi salah siji dhaérah sing nduwèni manéka warna linguistik lan budaya kang paling jembar ing donya.

Bagian kidul Kaukasus dikenal minangka Transkaukasus.

Kedadéyan wigati:

Jroning mitologi Yunani, Kaukasus utawa Kaukasos kuwi salah siji pilar pendhukung donya. Prometheus diranté ing kana déning Zeus.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kaukasus&oldid=884772"