Linguistik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Linguistik iku ngèlmu sing nyinaoni basa. Dadi linguistik uga bisa diarani "Ngèlmu basa". Sanadyan linguistik iku ngèlmu basa, ananging ngèlmu iki séjé karo yèn nyinaoni basané dhéwé. Uga bisa diomongaké yèn ngèlmu basa iku ngèlmu méta. Dadi ing sadhuwuring basa dhéwé. Linguistik nyinaoni sipat-sipate basa awit saka pocapan nganti tulisan.

Linguistik iku duwé maneka warna cabang, kayata:


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Cabang utama jroning Èlmu sosial
Antropologi | Ékonomi | Géografi | Linguistik | Manajemen | Pendhidhikan | Èlmu pulitik | Psikologi | Sajarah | Sosiologi

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Linguistik&oldid=816946"