Semantik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Semantik (saking Basa Yunani: semantikos, maringii tandha, wigati, saking têmbung sema, tandha) inggih punika salah satunggaling cabang ngélmu Linguistik ingkang mliginipun nyinaoni babagan makna basa. Semantik adatipun dipungayutaken kaliyan kalih ngélmu linguistik sanes: sintaksis, ngélmu babagan ngroncé tembung dados ukara, lan pragmatik, ngélmu babagan basa utawa sandhi ingkang namung dipunginakaken ing wekadal tartemtu.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Semantik&oldid=869158"