Éropah Kulon

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pangertèn umum Eropah Kulon sawisé Perang Donya II lan ing mangsa Perang Dingin.

Éropah Kulon jroning pagertèn sing paling umum yakuwi konsep pulitik kang muncul lan dianggo samangsa Perang Dingin. Tapel watesé kawangun ing pungkasan Perang Donya II, lan dumadi saka negara-negara sing ora dikuwasani déning tentara Uni Soviet lan ora dikuwasani déning rezim komunis. Éropah Kulon iki béda karo Éropah Wétan luwih amarga ekonomi lan pulitik tinimbang geografi.

Ing mangsa saiki, istilah Éropah Kulon luwih tumuju marang babagan ékonomi tinimbang pulitik lan geografi. Konsep Éropah Kulon iki luwih dihubungaké karo konsèp demokrasi liberal, kapitalisme, lan Uni Eropah. Negara-negara anggotané nduwèni kabudayan Kulon, lan hubungan ékonomi lan pulitik sing baik karo Amérika Lor, Amérika Kidul, lan Oséania.

Jroning pangertèn liyané, Éropah Kulon uga minangka subbagéan saka Éropah sing luwih cilik saka pambagéan pulitik tradisionalé. Eropah Kulon sing didhefinisèkaké déning PBB yakuwi negara-negara ing ngisor iki:

Pembagian Eropah sing diatur PBB:      Eropah Lor      Eropah Kulon      Eropah Wétan      Eropah Kidul

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Éropah_Kulon&oldid=840256"