Asia Kidul

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Asia Kidul

Asia Kidul iku sawijining wilayah geopolitik ing bagéyan kiduk bawana Asia, kapérang saka dhaérah-daérah sing ana ing lan sekitar anak bawana India. Wilayah iki diwatesi déning Asia Kulon, Tengah, Wétan, lan Kidul-Wétan. Wilayah Asia Kidul ngliputi 10% wiyar bawana Asia, kira-kira 4.480.000 km² nanging populasiné nyakup 40% populasi Asia. Akèh-akèhé saka dhaérah iku antuk pangaruh budaya India.

Dhéfinisi[sunting | sunting sumber]

Umumé, sing disebut Asia Kidul yaiku negara-negara utawa dhaéra:

Kabèh wilayah kasebut, kejaba Tibet lan Teritori Britania, kagabung ing South Asian Association for Regional Cooperation bebarengan karo Afganistan. Subwilayah Asia Kidul ing PBB nyakup wilayah kasebut ditambah Afganistan lan Iran. Iran pancèn sok dilebokaké ing Asia Kidul, senadyan sok sok uga disebut Asia Kulon. Saliyané iku, Myanmar uga sok sok digolongaké ing Asia Kidul.

Istilah anak bawana India luwih tepat dipigunaaké kanggo wilayah-wilayah sing papané ing Lempeng India.



Negara-negara ing Asia Kidul

Bangladesh | Bhutan | India | Maladewa | Nepal | Pakistan | Sri Lanka

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Asia_Kidul&oldid=815738"