Georgia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Georgia
საქართველო
Sakartvelo
Motto: 
ძალა ერთობაშია
Dzala Ertobashia
Strength is in Unity
Lagu kabangsan
თავისუფლება
Tavisupleba
Freedom
Ibu kutha

41°43′N 44°47′E / 41.717°N 44.783°E / 41.717; 44.783
Largest city Tbilisi
Basa resmi Georgian[1]
Basa 71% Georgian
9% Russian
7% Armenian
6% Azerbaijani
7% liya
Klompok ètnik  (2002) 83.8% Georgian
6.5% Azerbaijani
5.7% Armenian
1.5% Russian
2.5% others
Démonim Georgian
Pamaréntahan Unitary semi-presidential republic
 -  President Giorgi Margvelashvili
 -  Prime Minister Bidzina Ivanishvili
 -  Prime Minister-designate Irakli Garibashvili
Legislatif Parliament
Mardika
 -  saka Kakaisaran Rusia May 26, 1918 
 -  ditaklukaké manèh déning Soviet February 25, 1921 
 -  saka Uni Soviet
Poklamasi
Rampung

April 9, 1991
December 25, 1991 
Jembar
 -  Total 69.700 km2 (120th)
26.911 sq mi 
Pedunung
 -  2013 estimate 4,555,911 (121st)
 -  Kapadhetan 65.4/km2 (144th)
169,3/sq mi
PDB (KKB) 2012 estimate
 -  Total $26.348 billion[2]
 -  Per capita $5,929[2]
PDB (nominal) 2012 estimate
 -  Total $15.984 billion[2]
 -  Per capita $3,596[2]
Gini (2010) 42.1[3] (Cithakan:Color)
IPM (2012) Increase 0.745[4] (Cithakan:Color / 72nd)
Valuta Lari (ლ) (GEL)
Zona wektu GET (UTC+4)
Lajur kemudi right
Kodhe tilpun +995
ISO 3166 code GE
Internet TLD .ge


Georgia cities01.png

Georgia iku sawijining negara ing bawana Eropah, nanging wis awatesan karo bawana Asia. Pedhunungé cacahé kira-kira ana 4,7 yuta jiwa. Ibu kuthané iku Tbilisi utawa uga ditulis Tiflis. Negara iki sempalan Uni Sovyet lan ana aspirasi séparatis ing Abkhazia lan Ossetia Kidul.

Pamérangan administratif[sunting | sunting sumber]

Georgia dipérang dadi 53 provinsi, 11 kutha lan 2 republik otonomi:

Géografi[sunting | sunting sumber]

Kutha-kutha gedhé ing Georgia antara liya:

Simbol-simbol lawas[sunting | sunting sumber]

Gendéra lawas Georgia
Lambang lawas Georgia

Gendéra lawas Georgia dipigunakaké wiwit 1991 nganti 25 Januari 2004, lan wiwit 1918 nganti 1921.

Lambang lawas dipigunakaké wiwit 1918 nganti 1921 lan wiwit 1991 ngati 2004.

Basa[sunting | sunting sumber]

Georgia Sirilik (93%)

Panggunaan Basa Rusia[sunting | sunting sumber]

7%.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Georgia ing Wikivoyage

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Georgia&oldid=880810"