San Marino

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Serenissima Repubblica di San Marino
Motto: Libertas
(Latin: "Kabébasan")
Lagu kabangsanInno Nazionale
Ibu kutha San Marino
Largest city Serravalle
Basa resmi Italia
Pamaréntahan Republik
Kamardikan
 -  Banyu (%) -
Pedunung
 -  2012 estimate 32.471 (190)
 -  - census -
PDB (KKB) 2005 estimate
 -  Total US$0,94 miliar (174)
 -  Per capita US$34.600 (5)
Valuta Euro (EUR)
Zona wektu (UTC+1)
 -  Summer (DST)  (UTC+2)
Kodhe tilpun 378
Internet TLD .sm

Republik San Marino yakuwi salah sawijining negara paling cilik ing donya lan dikubengi déning Italia, ing sisih lor wewatesan karo provinsi Rimini, daerah Emilia-Romagna lan ing sisih kidul provinsi Pesaro lan Urbino, daerah Marche. Republik San Marino minangka republik paling tuwa ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun 301 déning Santo Marinus (utawa San Marino jroning basa Italia). Senajan San Marino sawijining negara mardika nanging isih gumantung marang negara Italia kang ngubengi wilayahé.

Giuseppe Garibaldi kang nyawijèkaké Italia ing taun 1860 tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané Giuseppe Garibaldi janji yèn San Marino tetep dadi negara mardika.

Uga pirsani[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata San Marino ing Wikivoyage


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=San_Marino&oldid=885485"