Marche

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Marche
Ibukutha Ancona
Presiden Gian Mario Spacca
(The Union)
Provinsi Ancona
Ascoli Piceno
Fermo
Macerata
Pesaro e Urbino
Kotamadya 246
Wilayah 9.694 km²
 - Urutan ke-15 (3,2 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


1.470.581
ke-13 (2,6 %)
152/km²
Italy Regions Marche Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Marche ing Italia

Marche kuwi sawijining region ing Italia tengah, wewatesan karo Emilia-Romagna ing lor, Tuscany lan Republik San Marino ing kulon-lor, Umbria ing kidul-kulon, Abruzzo lan Latium ing kidul-wétan, lan Segara Adriatik ing sisih wétan.

Provinsi[sunting | sunting sumber]

Region Marche kapérang dadi lima provinsi yakuwi:

Kutha-kutha ing Marche[sunting | sunting sumber]

Kutha kang pedunungé 50,000 utawa luwih:

City Population (2006 est.)
Ancona 101,862
Pesaro 91,955
Fano 62,455
Ascoli Piceno 51,732


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Bandiera della regione Marche Italia | Provinsi ing regione Marche Bandiera della regione Marche
Ancona | Ascoli Piceno | Macerata | Pesaro e Urbino
Istituita e di prossima attuazione:Fermo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Marche&oldid=813036"