Calabria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Calabria
Flag of Calabria.svg
Ibukutha Catanzaro
Presiden Agazio Loiero
(The Union)
Provinsi Catanzaro
Cosenza
Crotone
Reggio Calabria
Vibo Valentia
Kotamadya 409
Wilayah 15.081 km²
 - Urutan ke-10 (5,0 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


2.011.466
ke-10 (3,5 %)
133/km²
Regione Calabria 3.svg
Peta kang nuduhake lokasi Calabria ing Italia

Calabria kuwi sawijining regione ing sisih kidul Italia. Cacahé pedunung 2.033 jiwa kanthi kapadhetan 133 jiwa/km. Sisih lor wewatesan karo Campania, kulon karo Segara Mediterania, kidul wewatesan karo Segara Tengah, sisih wétan wewatesan karo Segara Mediterania. Jembaré ana 15.033 km lan ibukuthané yakuwi Catanzaro. Dhaerah iki minangka dhaerah otonomi kang kawangun saka wilayah Calabria.

Provinsi-provinsi ing regione iki yakuwi Catanzaro, Cosenza, Crotone, Reggio Calabria, lan Vibo Valentia.

Demografi[sunting | sunting sumber]

Kutha ing Calabria kanthi populasi 50,000 utawa luwih:

Kutha Populasi
Reggio Calabria 184,504
Catanzaro 95,099
Cosenza 70,680
Lamezia Terme 70,366
Crotone 60,517

Daftar ing ngisor iki nuduhaké populasi ing provinsi-provinsi:

Provinsi Populasi
Provinsi Cosenza 732,615
Provinsi Reggio Calabria 565,866
Provinsi Catanzaro 368,923
Provinsi Crotone 172,970
Provinsi Vibo Valentia 168,894

Data populasi 1 Januari 2005, sumber Istat

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Stemma della regione Calabria Italia | Provinsi ing regione Calabria Bandiera della regione Calabria
Catanzaro | Cosenza | Crotone | Reggio Calabria | Vibo Valentia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Calabria&oldid=813019"