Liguria

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Liguria
Ibukutha Genoa
Presiden Claudio Burlando
(The Union)
Provinsi Genoa
Imperia
La Spezia
Savona
Kotamadya 235
Wilayah 5.420 km²
 - Urutan ka-18 (1,8 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


1.571.783
ke-12 (2,8 %)
290/km²
Liguria-Mappa.png
Peta kang nuduhake lokasi Liguria ing Italia

Liguria kuwi sawijining region pesisir kulon-lor Italia, kang arupa region paling cilik ka-3 ing Italia. Region ini wewatesan karo Perancis ing sisih kulon, Piedmont ing sisih lor, sarta Emilia-Romagna lan Tuscany ing sisih wétan. Ing sisih kidul tlatah iki wewatesan karo Segara Ligurian, bagéan saka Segara Tyrrhenian (lor-é Segara Mediterania).

Garis pesisir mujudaké Riviera Italia; ing tlatah jero arupa Alps Ligurian, ing sisih kulon, lan apennines Ligurian ing sisih wétan. Ibukutha region iki yakuwi Genova.


Kutha utama:


Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Bandiera della regione Liguria Italia | Province della regione Liguria Bandiera della regione Liguria
Genova | Imperia | La Spezia | Savona

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Liguria&oldid=813027"