Basilicata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Basilicata
Gambar:Flag basilicata.gif
Ibukutha Potenza
Presiden Vito De Filippo
(Olive Tree)
Provinsi Matera
Potenza
Kotamadya 131
Wilayah 9.995 km²
 - Urutan ke-14 (3,3 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


597.768
ke-18 (1,0 %)
60/km²
Italy Regions Basilicata Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Basilicata ing Italia

Basilicata kuwi sawijining regione ing sisih kidul Italia kang wewatesan karoCampania ing sisih kulon, Puglia ing wétan, lan Calabria ing sisih kidul. Basilicata nduwé garis pantai kang cendhak ing Segara Tirenia lan siji manèh ing Teluk Taranto ing Segara Ionia ing sisih kidul-wétan.

Regione iki nyakup wilayah kang ambané 9.992 km² lan ing taun 2001 nduwé pedunung caché 597.768 jiwa.

Ibukuthané yakuwi ing Potenza. Regione iki dipérang dadi loro provinsi: Provinsi Potenza lan Provinsi Matera.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Basilicata
Matera | Potenza
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Basilicata&oldid=813018"