Toscana

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Toscana ing Italia.

Toscana (basa Italia: Toscana) kuwi sawijining dhaerah ing Italia tengah kang wewatesan karo Latium ing kidul, Umbria ing wétan, Emilia-Romagna lan Linguria ing lor, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon.

Toscana kerep dianggep minangka salah siji bagéan Italia kang paling éndah. Ibukuthané dumunung ing ing Firenze. Panggonan wisata kang nyengsemaké ing dhaerah iki klebu Firenze, Pisa, Lucca, Maremma, Crete Sensi lan Siena. Saliyané kuwi, Toscana kuwi dhaerah pisanan wektu Renaisans Italia wiwit nuduhaké kasilé. Michaelangelo lan Leonardo da Vinci lair ing Toscano.

Bapak ilmu fisika, Galileo Galilei uga asal saka Toscana.

Cacahé pedunung 3.516.296 jiwa (2004).

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Toscana
Arezzo | Firenze | Grosseto | Livorno | Lucca | Massa-Carrara | Pisa | Pistoia | Prato | Siena
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Toscana&oldid=813042"