Molise

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Molise
Ibukutha Campobasso
Presiden Michele Iorio
(House of Freedoms)
Provinsi Campobasso
Isernia
Kotamadya 136
Wilayah 4,438 km²
 - Urutan 19th (1.5 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


320,601
19th (0.6 %)
72/km²
Italy Regions Molise Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Molise ing Italia

Molise kuwi sawijining region ing tengah Italia lan minangka region ka-2 paling cilik. Nganti taun 1963, minangka bagéan saka region "Abruzzi e Molise" (karo Abruzzo) nanging saiki wis kapisah. Region iki wewatesan karo Abruzzo ing kulon-lor, Lazio ing kulon, Campania ing sisih kidul, Puglia ing kidul-wétan, lan Segara Adriatik ing wétan-lor. Ibukutha region iki yakuwi Campobasso.

Kutha wigati liyané: Termoli, Larino, Casacalenda, Montorio, Montelongo, Ururi, lan Campomarino.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Molise

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Molise&oldid=813037"