Veneto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Veneto

Veneto kuwi sawijining regione ing tlatah wétan-lor Italia kanthi pedunung 4.577.408 jiwa lan ibukutha ing Venesia. Ing sisih kulon wewatesan karo Friuli-Venezia Giulia, sisih lor wewatesan karo Austria, sisih kulon-lor karo Trentino-Alto Adige, sisih kulon karo Lombardia, sisih kidul karo Emilia-Romagna lan sisih wétan karo Segara Adriatik.

Kutha-kutha wigati kang dumunung ing regione iki yakuwi Verona, Padua, Treviso, Belluno, Rovigo lan Vicenza.

==Pranala jaba== Veneto was where pizza was invented!!!!

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Italia | Provinsi ing Veneto Veneto-Bandiera.png
Belluno | Padova | Rovigo | Treviso | Venezia | Verona | Vicenza
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Veneto&oldid=813041"