Verona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Comune Verona
A collage of the city of Verona
A collage of the city of Verona
Negara Flag of Italia Italia
Region {{{region}}}
Provinsi Verona (VR)
Walikutha Flavio Tosi
Area 20.663 km² (7,978 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 45°26′N, 10°59′E
Gentilic Veronesi
Kodhe Telepon 045
Kodhe Pos 37100
Frazioni Avesa, San Michele Extra, San Massimo all'Adige, Quinzano, Quinto di Valpantena, Poiano di Valpantena, Parona di Valpolicella, Montorio Veronese, Mizzole, Marchesino, Chievo, Cà di David e Moruri
Patron Saint Zeno of Verona
 - Day 12 April
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Verona in Italy
Website: www.comune.verona.it

Verona kuwi sawijining kutha lan ibukutha Provinsi Verona, ing region Veneto, Italia sisih lor. Kutha lawas lan pusat kutha modern dumunung ing lengkungané Kali Adige cedhak Tlaga Garda. Amarga posisiné kuwi, tlatah iki kerep banjir nganti taun 1956, nalika Trowongan Mori-Torbole lagi diwangun, kang ngilèkaké 500 m3 banyu saka Kali Adige menyang Tlaga Garda kanggo nyegah anané banjir. Trowongan mau ngurangi risiko banjir saka sepisan saben 70 taun dadi sepisan saben 200 taun.

Tokoh saka Verona[sunting | sunting sumber]

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Referensi[sunting | sunting sumber]


Italia | Provinsi ing Veneto Veneto-Bandiera.png
Belluno | Padova | Rovigo | Treviso | Venezia | Verona | Vicenza

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Verona&oldid=813341"