Piemonte

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lokasi Regione Piemonte ing Italia

Piemonte (basa Italia: Piemonte, basa Inggris: Piedmont) kuwi sawijining regione (dhaerah/wilayah) ing kulon-lor Italia. Ambané 25.400 km2 lan populasi watara 4,3 yuta. Ibukuthané ana ing Torino.

Piemonte dikubengi déning barisan pagunungan Alpen. Region ini wewatesan karo Perancis, Swiss, lan regione Lombardia, Liguria lan Valle d'Aosta.

Piemonte jroning basa Italia tegesé sikil bukit.

Séjéné kuwi, Piemonte minangka salah siji dhaerah pengasil anggur paling akèh ing Italia.

Kutha-kutha gedhé ing Piemonte yakuwi ibukutha-ibukutha provinsi (Alessandria, Asti, Biella, Cuneo, Novara, Vercelli, Verbania dan Torino), lan Moncalieri lan Rivoli.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Piemonte&oldid=813046"