Moncalieri

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Moncalieri view.
Comune di Moncalieri
Negara Flag of Italia Italia
Region Piedmont
Provinsi {{{provinsi}}}
Walikutha Lorenzo Bonardi
Area 47 km² (18 sq mi)
Populasi
 - Total
 - Kapadhetan [n.a.]
Time zone CET, UTC+1
Koordinat 45°0′N, 07°41′E
Gentilic Moncalieresi
Kodhe Telepon 050
Kodhe Pos 56100
Patron Beato Bernardo
 - Day July 15
Regions of Italy.svg
Red pog.svg

Location of Moncalieri in Italy
Website: www.comune.moncalieri.to.it

Moncalieri kuwi sawijining kutha kang nduwé pedunung udakara 55,000, dumunung sangang kilometer sisih kidul Torino, Provinsi Torino, Region Piemonte, Italia. Misuwur anané bèntèng kang diwangun ing abad ka-12 lan digedhèkaké ing abad ka-15. Bèntèng mau banjur dadi istana favorité Maria Clotilde lan Victor Emmanuel II saka Italia. Wangunan mau minangka bagéan saka warisan donya, Residences of the Royal House of Savoy.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Moncalieri didegaké taun 1228 déning sawetara pedunung Testona (saiki frazione saka comune Moncalieri), minangka papan kanggo ndhelik saka serangan Chieri.

Moncalieri castle.

Tokoh[sunting | sunting sumber]

Kutha kembar[sunting | sunting sumber]



Eropah | Italia | Piemonte
Alessandria | Asti | Biella | Cuneo | Novara | Torino | Verbano-Cusio-Ossola | Vercelli
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Moncalieri&oldid=820039"