Lombardia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Lombardia
Flag of Lombardy.svg
Ibukutha Milan
Presiden Roberto Formigoni
Provinsi Bergamo
Brescia
Como
Cremona
Lecco
Lodi
Mantua
Milano
Monza e Brianza (effective in 2009)
Pavia
Sondrio
Varese
Kotamadya 1562
Wilayah 23.863 km²
 - Urutan ke-4 (7,9 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


9.032.554
ke-1 (15,8 %)
379/km²
Italy Regions Lombardy Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Lombardia ing Italia

Lombardia (basa Italia: Lombardia) kuwi sawijining dhaerah (regione) ing lor Italia ing antara Alpen lan Lembah Po. Region iki wewatesan karo dhaerah Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Trentino-Alto Adige, lan negara Swiss. Ibukutha Lombardia yakuwi Milan. Saproliman populasi Italia manggon ing Lombardia, lan ibukuthané Milan minangka pemukiman paling gedhé kapapat ing Eropah kanthi luwih saka 6,5 yuta pedunung.

Lombardia kuwi salah siji saka telu dhaerah paling makmur ing Eropah, kanthi PDB per kapitané kang 30% luwih dhuwur saka dhaerah Italia liyané. Akèh perusahaan lokal lan mancanegara nduwé kantor pusat ing Milan. Lombardia uga aktif jroning donya olahraga lan akèh klub kang olèh gelar olahraga bal-balan, rugbi, hoki es lan basket.

Eropah | Italia | Lombardia
Bergamo | Brescia | Como | Cremona | Lecco | Lodi | Mantova | Milan (Milano) | Pavia | Sondrio | Varese
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lombardia&oldid=813030"