Provinsi Cremona

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Cremona
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region {{{region}}}
Ibukutha Cremona
Area 1,771 km²
Populasi (2001) 335,950
Kapadhetan 190
Komunitas 115
Nomor Polisi CR
Kodhe Pos 26100, 26010-26049
Kodhe Telepon 0372, 0373, 0374, 0375, 0363
ISTAT 019
Presidhèn Giuseppe Torchio
Cremona posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Cremona ing Italia

Provinsi Cremona (It:Provincia di Cremona) kuwi sawijining provinsi ing regione Lombardia, Italia. Ibukuthané yakuwi kutha Cremona.

Jembar wewengkon 1,771 km² kanthi populasi of 335,939 (sensus 2001 ); cacahing communer 115 (sumber: Italian institute of statistics Istat[1]). Kali Po, kang paling dawa sa- Italia, minangka wates alam karo Provinsi Piacenza, déné Kali Oglio misahaké provinsi Cremona karo Provinsi Brescia.

Provinsi iki dumunung ing bagéan tengah Dhataran Padana, mulané lemahé warata, tanpa ana gunung utawa pabukitan, diliwati déning sawetara ilèn kali kayata Kali Serio lan Adda) lan kanal-kanal gawéyan kanggo irigasi.

Komunitas utama[sunting | sunting sumber]

Miturut data Mei 2005, komunitas utama ing Provinsi iki miturut cacahing pedunung antara liya.

Commune Populasi
Cremona 71,413
Crema 33,471
Casalmaggiore 14,278
Castelleone 9,090
Soresina 8,977
Pandino 8,409
Soncino 7,487
Rivolta d'Adda 7,324
Pizzighettone 6,802
Spino d'Adda 6,495
Offanengo 5,832
Castelverde 5,130

Ekonomi lan budaya[sunting | sunting sumber]

Sumber utama ekonomi Provinsi Cremona yakuwi tetanèn utawa pertanian (utamané jagung, ing kana dijenengké Melegot, lan ''barley'', uga kedhelé lan gula bit. Industri uga maju, akèh-aké dumunung ing tlatah lor, cedhak Crema, yakuwi industri tekstil, kimia, lan pabrik-pabrik mekanik.

Ora mung kutha Cremona, nanging uga tlatah saubengé, misuwur bab panganan, kayata ''nougat'' (It. torrone) lan mustard.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Lombardia
Bergamo | Brescia | Como | Cremona | Lecco | Lodi | Mantova | Milan (Milano) | Pavia | Sondrio | Varese

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Cremona&oldid=813145"