Campania

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Campania
Ibukutha Napoli
Presiden Antonio Bassolino
Provinsi Avellino
Benevento
Caserta
Napoli
Salerno
Kotamadya 551
Wilayah 13.590 km²
 - Urutan ke-12 (4,5 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


5.701.391
ke-2 (10,0 %)
420/km²
ItalyCampania.png
Peta kang nuduhake lokasi Campania ing Italia

Campania kuwi sawijining regione (wilayah) ing Italia kidul, wewatesan karo Lazio ing kulon-lor, Molise ing sisih lor, Puglia ing wétan-lor, Basilicata ing sisih wétan, lan Segara Tyrrhenia ing sisih kulon. Wilayah iki jembaré 13.595 km² lan nduwé populasi 5,7 yuta. Ibukuthané yakuwi Napoli.

Jenengé dijupuk saka tembung basa Latin, amarga disebut déning bangsa Romawi Campania felix (désa begja), uga sawijining jeneng provinsi Prancis, Champagne.

Atraksi pariwisata ing Campania klebu anané Gua Siby ing Cumae, sawijiné kuil Yunani ing Paestum, reruntuhan Romawi ing Pompeii lan Herculaneum, gunung geni Vesuvius lan Solfatara, Pesisir Amalfi (Costiera Amalfitana) saka Sorrento nganti Salerno, lan kapuloan Capri lan Ischia.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Campania ing Wikivoyage

Italia | Provinsi ing regione Campania Bandiera della regione Campania
Avellino | Benevento | Caserta | Napoli | Salerno
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Campania&oldid=816003"