Abruzzo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Regione Abruzzo
Flag of Abruzzo.svg
Ibukutha L'Aquila
Presiden Ottaviano Del Turco
(The Union)
Provinsi L'Aquila
Chieti
Pescara
Teramo
Kotamadya 305
Wilayah 10.794 km²
 - Urutan ke-13 (3,6 %)
Populasi (2001)
 - Total

 - Urutan
 - Kepadatan


1.262.392
ke-14 (2,2 %)
117/km²
Italy Regions Abruzzo Map.png
Peta kang nuduhake lokasi Abruzzo ing Italia

Abruzzo, (uga dikenal minangka Abruzzi) yakuwi sawijining regione ing sisih kidul Italia bagéan tengah kang sadurungé minangka bagéan saka regione Abruzzi e Molise (karo Molise). Abruzzo wewatesan karo Marche ing sisih kulon-lor, Umbria ing kulon, Lazio ing kidul, Molise ing wétan-kidul, lan Segara Adriatik ing sisih wétan.

Regione iki nyakup wilayah kang ambané 10.794 km² lan nduwé pedunung watara 1,3 yuta jiwa.

Ibukutha Abruzzo yakuwi L'Aquila. Regione iki dipérang dadi papat provinsi: L'Aquila, Teramo, Chieti, lan Pescara, pusat ekonomi Abruzzo.

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Komunitas wigati (data ISTAT 31 Desember 2006):

Lambang Kutha Populasi
(jiwa)
Provinsi Jembar Wewengkon
(km²)
Pescara-Stemma.png Pescara 122.457 Provinsi Pescara 33,6
35px L'Aquila 71.989 Provinsi L'Aquila 466,87
Chieti-Stemma.png Chieti 55.751 Provinsi Chieti 58
Teramo-Stemma.png Teramo 52.785 Provinsi Teramo 151
Montesilvano-Stemma.png Montesilvano 44.687 Provinsi Pescara 23
Avezzano 40.110 Provinsi L'Aquila 104,05
Vasto-Stemma.png Vasto 37.657 Provinsi Chieti 70
35px Lanciano 36.306 Provinsi Chieti 66
Sulmona-Stemma.png Sulmona 25.307 Provinsi L'Aquila 58,33
35px Roseto degli Abruzzi 23.831 Provinsi Teramo 52
Ortona-Stemma.png Ortona 23.635 Provinsi Chieti 70
Francavilla al Mare-Stemma.png Francavilla al Mare 23.570 Provinsi Chieti 22
Giulianova-Stemma.png Giulianova 21.955 Provinsi Teramo 27
Spoltore-Stemma.png Spoltore 17.250 Provinsi Pescara 36

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Abruzzo
Chieti | L'Aquila | Pescara | Teramo
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Abruzzo&oldid=813017"