Provinsi Pescara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi Pescara
120px
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Abruzzo
Ibukutha Pescara
Area 1,225 km²
Populasi (2007) 312,215
Kapadhetan 255
Komunitas 46
Nomor Polisi PE
Kodhe Pos 65010-65014, 65016-65017, 65019-65020, 65022-65024, 65026-65029
Kodhe Telepon 085
ISTAT 068
Presidhèn Giuseppe De Dominicis
Pescara posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Pescara ing Italia
Peta Provinsi Pescara

Pescara (basa Italia: Provincia di Pescara) kuwi sawijining provinsi ing regione Abruzzo ing Italia. Ibukuthané dumunung ana ing kutha Pescara.

Jembar wewengkon 1.225 km², lan populasiné 295.481 (2001). Ana 46 comune ing provinsi iki.[1].

Komunitas[sunting | sunting sumber]

Data 31 Mei, 2005, komunitas utama miturut cacahing pedunung yakuwi:

Commune Populasi
Pescara 122,420
Montesilvano 43,786
Spoltore 16,774
Città Sant'Angelo 13,168
Penne 12,542
Cepagatti 9,720
Pianella 7,814
Loreto Aprutino 7,681
Manoppello 6,106
Popoli 5,584
Collecorvino 5,577

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Istat

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Eropah | Italia | Abruzzo
Chieti | L'Aquila | Pescara | Teramo

Galeri foto Provinsi Pescara[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Provinsi_Pescara&oldid=813106"